Orchidee snoeien

Ja, u kunt een orchidee snoeien. Dit type plant bloeit meestal enkele maanden achter elkaar en moet af en toe gesnoeid worden als hij te groot of te weerbarstig wordt. Snoeien is het wegsnoeien van delen van de plant die overgroeid zijn en niet meer nodig zijn om te gedijen. De beste tijd om een orchidee te snoeien is in het vroege voorjaar, wanneer de nieuwe groei is begonnen maar nog niet volledig is ontwikkeld. Als het snoeien .goed gebeurt, kan het de orchidee helpen meer bloemen te produceren door een gezonde groei te bevorderen. Lees alles over orchideeën op orchidee-kopen.nl

Kan Je Een Orchidee Snoeien?

Hoe snoei je een orchidee?

Wanneer u een orchidee knipt, moet u een scherpe schaar of snoeischaar gebruiken, omdat botte messen de tere stengels en bladeren kunnen beschadigen. Inspecteer de plant eerst zorgvuldig om na te gaan of er dode of zieke plekken zijn die moeten worden verwijderd voordat u knipt. Zorg ervoor dat u net boven een knooppunt (het punt waar zich twee bladeren bevinden) knipt, want dan geneest de wond sneller. Overweeg bovendien om aan elke kant van de snede wat extra stengellengte over te laten, zodat er voldoende energie beschikbaar is voor herstel en hergroei. Het is ook belangrijk op te merken dat als u van plan bent uw orchidee te verpotten na het knippen, u het beste kunt wachten tot er nieuwe wortels zijn ontwikkeld.

Tak, Stengel, Stelen en schutbladeren

Naast het terugsnoeien van takken en stengels moet u misschien ook oude bloemstelen of stekelige schutbladeren (wijzigingen van een blad) van de stengel van uw orchidee snoeien nadat de bloei is beëindigd. Dit bevordert een gezonder bladerdek, omdat oudere bloemstelen het licht van andere delen van de plant kunnen blokkeren. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende soorten orchideeën verschillende behoeften hebben als het gaat om snoeien, dus zorg ervoor dat u uw specifieke soort van tevoren onderzoekt om de best mogelijke resultaten te krijgen!