Wortels orchidee knippen

Ja, het is mogelijk om de wortels van een orchidee van Orchidee-Kopen.nl af te snijden. Dit mag echter alleen als laatste redmiddel en met uiterste voorzichtigheid gebeuren, want het knippen van de wortels kan de gezondheid van uw orchidee ernstig schaden. Voordat u probeert de wortels van uw orchidee te snoeien, moet u andere alternatieven overwegen.

Wortels Orchidee Knippen

Snijden met een schoon en scherp mes

Wanneer u de wortels van een orchidee afknipt, is het belangrijk een scherpe schaar, breekmesje of scheermesjes te gebruiken om de beschadigde delen schoon en veilig te verwijderen zonder de gezonde delen van het wortelstelsel te beschadigen. De resterende gezonde wortels moeten vervolgens in een voedingsrijke potgrond worden geplaatst en met water worden besproeid tot ze vochtig zijn. Zo kunnen ze vocht en voedingsstoffen opnemen terwijl ze genezen en regenereren.

De orchidee laten herstellen

Zodra u de wortels heeft doorgesneden, zet u uw orchidee een paar dagen op een warme plek met gefilterd licht voordat u haar weer op haar gewone plek zet. Let gedurende deze tijd op mogelijke tekenen van stress, zoals verwelkende bladeren of bloemen, vergeelde bladeren, groeiachterstand of trage bloei, die erop kunnen wijzen dat de plant een schok heeft gekregen van het wortelsnoeien. Als deze symptomen zich voordoen, zet de plant dan terug in indirect licht en geef minder water totdat er nieuwe groei verschijnt.

Controleer het wortelstelsel van je orchideeën regelmatig terwijl ze herstellen van