Beste plek om orchidee neer te zetten

De beste plaats voor een orchidee van Orchidee-kopen.nl is op een lichte, zonnige plaats, zoals een vensterbank die enkele uren per dag direct zonlicht ontvangt. Een raam op het oosten is ideaal, omdat dit zorgt voor ochtendzon met schaduw in de middag. Voor een optimale groei moet de plek ook een constante temperatuur tussen 55 en 77 graden Fahrenheit hebben.

Welke Plek Orchidee Zetten

Goede drainage en ventilatie gewenst

Bij het kiezen van een pot voor uw orchidee is het belangrijk een pot te kiezen met een goede drainage en ventilatie. Orchideeën zitten niet graag in stilstaand water en hun wortels hebben luchtcirculatie nodig. Een terra cotta pot wordt vaak aanbevolen, omdat deze poreus zijn en overtollig water snel laten verdampen. Bovendien moet de pot groot genoeg zijn voor een goede wortelontwikkeling zonder te diep of te breed te zijn; het is beter om een pot te kiezen die iets groter is dan nodig, zodat u later eventueel kunt verpotten.

U kunt een orchidee ook ophangen op een helder verlichte plek waar ze veel indirect licht krijgt. Hangmanden helpen de vochtigheidsgraad hoog te houden omdat ze direct contact mogelijk maken tussen de plant en vochtige lucht, wat overmatige verdamping van vocht uit de bladeren en wortels voorkomt. Hangbakken hebben echter de neiging sneller uit te drogen dan die op een vlakke ondergrond; daarom kan het nodig zijn uw orchideeën regelmatig te besproeien.